Tandfyldninger - plast uden bisphenol-A

Forbud mod amalgam - hvad med plastfyldninger ?
© Poul E. Nielsen, Sc.D., Denmark, 2011

Forbudslandet Sverige - som er kendt for at komme med såvel ufornuftige som fornuftige forbud - kan dog fremvise et positivt forbud, nemlig den, man har indført mod brug af amalgamfyldninger - og som Danmark først mange år senere fulgte.

Amalgam erstattes af plastfyldninger - er det bedre og sundere?

Amalgam tandfyldninger indeholdte mellem 48 og 55 % kviksølv og mellem 33 og 35 % sølv samt varierende indhold af kobber, tin, zink og andre metaller.
Kviksølv er en kraftig gift som bevæger sig ind i den menneskelige krop i op til fem år. Det er giftigere end bly og cadmium (giftig metalgrundstof som blandt andet bruges i batterier) og arsenik)!

Plastfyldninger med bisphenol-A ?
Plastfyldninger som indeholder harpiks med bisphenol-A er lige så
sundhedsskadelig og farlig som amalgam, var du klar over det?
Det er dokumenteret, at bisphenol-A blandt andet kan medføre hjerte/kar sygdomme, åreforsnævringer, kræft (cancer) og andre livssygdomme.
Derfor er plastfyldninger som indeholder bisphenol-A også forbudt i nogle lande. Det første land som forbød brugen af plast som indeholder bisphenol-A var Canada i september 2010.
Forbuddet i Canada mod bisphenol-A indbefatter, udover plastfyldninger i tænder, også forbud mod brug af klinisk udstyr som indeholder bisphenol-A.


Plastfyldninger uden bisphenol-A - er det muligt ?
Ja, denne mulighed findes, men kun få danske tandlæger er opmærksomme herpå - hvilket er under al kritik. Nogle tandlæger er endog slet ikke klar over, hvad de putter i patienternes mund, så derfor skal du selv være opmærksom herpå og - hvis du vil undgå de alvorlige sygdomme som plastfyldninger med bisphenol-A kan forårsage - må du forlange at få plastfyldninger, som ikke indeholder bisphenol-A.

Spørg din tandlæge om plastfyldningen indeholder bisphenol-A!
Indeholder tandlægens plastfyldninger bisphenol-A, så anmod om at få det erstattet af plastfyldninger
uden bisphenol-A. Forlang dokumentation herfor!

Information om bisphenol-A, Bis-GMA, bis-DMA, BPA sammenlignet med nano-hybrid kompositmateriale:

Dr. Marc Herman, som er tandlæge på North Shore Universitetshospital i Manhasset, NY, har forsket i en årrække for at finde et tandfyldningsprodukt som såvel tandlægen som patienten måtte have gavn af, og som samtidig var mindst lige så stærkt og holdbart som de tidligere benyttede japanske produkter. Dr. Herman er chef for afdelingernes praksis, craniomandibulære lidelser og generelle tandpleje. I 2001 og 2002, var han præsident for den Amerikanske Akademi i Dental Practice Administration.
Produktet som nu erstatter det japanske plastfyldningsprodukt (hvilket indeholder sygdomsfremkaldende bisphenol-A), hedder Venus Diamond og er udviklet i Tyskland.
Dr. Marc Herman fortæller:

* Bis-GMA og bis-DMA kan hydrolysere og danne BPA (Bisphenol-A).
* Et selskab, der har udviklet et materiale uden bisphenol-A er Heraeus-Kulzer. De har udviklet et kompositmateriale for forreste og bagerste tænder som er
BPA-fri (fri for bisphenol-a). Venus Diamond, en nano-hybrid kompositmateriale, har 23 nuancer, lavt svind og avancerede mekaniske egenskaber.
* En ny matrix og filler system giver mulighed for ekstraordinær styrke og lavt-svind i modsætning til den kemiske sammensætning af de fleste kompositmaterialer, som i vid udstrækning er bis-GMA baseret.
Venus Diamond en patenteret som et ikke-bis-GMA (glycidylethere metakrylat) produkt, TCD urethan monomer som er fri for bisphenol-A. Det giver samtidig optimalt fyldstof tæthed og høj slidstyrke ved hjælp af nanopartikler, farve tilpasning, let polish, og en varig glans kan opnås.
* Ikke alene er dette produkt til glæde for tandlægen og patienten, det er også sundere. BPA udvaskes fra dentalproduktet efter placeringen. I alle de undersøgelser der er foretaget, fandtes ingen BPA (bisphenol-a) i blodprøverne. Dette indikerer at der ikke er nogen systemisk risiko, nu hvor vi har et materiale, der er BPA-fri. En smartere og mindre risikabel metode er at bruge materialer, der ikke indeholder BPA, bis-GMA, eller bis-DMA.

Informationerne på denne side er hverken en annonce eller en reklame, men alene publiceret med sundhedsinformation til det danske folk. Indehaveren af dette websted modtager hverken betaling, honorarer eller ydelser i nogen som helst form, fra det her omtalte firma. 

- © COPYRIGHT ALKAWAY.DK  -